Pladespilleren avatar

Pladespilleren.dk 

Julefrokost hos Henrik og Gina - 2022

1

Seneste opdatering 14. december  2022


God mad og dejlig stemning på Fyn! 

Trods is og lave temeraturer var der varme og hygge indendørs på Emtekær.

Jeg ankom med min chauffør Ole omkring kl. 16:00. Senere stødte resten til og vi varmede op med en super lækker glögg samt kager. 

Ved frokostbordet startede vi med 2 slags sild, lune fiskefileer, Bjarnes "Gubbe-brød", som faktisk smagte rigtigt godt. Gina havde lavet en flot stor indbagt laks.

Dernæst Oles mørbradbøffer og Stigs frikadeller med surt. 

Vi skulle så have haft ost, men den gemte vi til dagen efter og sluttede af med den obligatoriske "rislavement" med svesker.

Saa er der gloeg
Gina og Henrik
Så er der dejlig glögg. Ginas egen opskrift med gode rosiner der havde ligger i rom. Mums! Dem der ikke dukkede op gik helt sikkert glip af noget. Henrik stener lidt. Tænker nok på hans programmerings projekt, der gik i vasken. Eller måske glæder han sig bare et stort glas glåogg.

Ole og Bjoer gloeg

Alma rent
Bjørn skænker op med sikker hånd (endnu). Ole og vi ander venter. Der var så masser af brunkagrer og klejner til de nu noget sultne deltagere. t. Der er komme en ny lille kat i huset. Alma på 1,5 år gik selvsikkert rundt og hilse på alle. Her er det dog blevet til rengøring på sofaen. 
Bjarne stig og oleHenrik og Niels
Ole, Stig og Bjørn lytter. Måske er det Bjarne der siger noget spændende eller også kigger de bare efter noget mere mad.Henirk og Niels har ordnet verdenssituationen. Henrik griner smøret!
Gustav har taget stolenOle forklarer
Husets gamle kat. Den 12 år gamle musedræber Gustav. Så er det Oles tur til at forklare noge til Stig, der måske allerende har fået for mange snaps.
Gian og laksBjarne og Ole gaar til den
Gina tager hul på den lækre indbagte laks. Super lækker med ost og krydderier. Bjar og Ole ser forventningsfulde til. På det tidspunkt havde vi spist sild, fiskefet og Bjarne velsmagnede svenske specialitet.Bjarne og Ole tager for sig af retterne. Bemærk valnøddesnapsen og mange andre typer på bordet. Den store flaske er en glimrende  øl, som Bjarne havde med. Den smagte fremragende.

Efter den mættende middag rykked ind ved siden af. Her var der Henks super kaffe, samt whisky. Jeg smagte også de dyre dråber som Henrik velvilligt skiænkede ud af 

Den planlagte demo af et eller andet digitalt måtte vi droppe. Det virkede ikke. Det gjorde så Henriks pladespiller, som faktisk spilede bedre end noget andet den aften.

Bjarne og Jan

Senere på aftenen er vi rykket ind i stuen. Bjarne og Jan i de bløde stole. Der skal vælges chokolade - et meget vanskeligt valg.

Undrer mig noget over at ingen andre end jeg selv bruger seriøs streaming? Her var det Spotifi med reklamer eller rippede filer. Med adgang til millione af musiknumre i højopløsning (typisk 24 bit/96 khz) er Tidal og især Qobuz uuhdværligt hos mig. 

Kl. ca. 03:15 havde jeg fået nok og krøb til køjs. Det var vi flere der gjorde. Bjørn fortsatte!

Morgenmad med kaffe og ost samt brød kl. ca. 10:00 og derefter gik turen hjemad.

Stort tak til Gina og Henrik for et glimrende arrangement!Jeg fik dog ikke hilst på hestene?  Vi glæder os til næste år.TILBAGE TIL FORSIDEN