Pladespilleren.dk

Senest opdateret den 14. maj 2013
____________________________________________________________________________________________________________

München High End 2013 - Danske udstillere

Man kan vel beskylde mig for at være forudindtaget, men ikke desto mindre kan vi være stolte af dansk hifi. Der var flere bud på "messens bedste lyd" blandt de danske producenter af højttalere. Forstærkere
var der også mange af, og flere kunne blande sig med de bedste.

Her vil jeg også nævne de danske pladespillere - alle de andre kan du finde andet steds under udstillingsrapporten.

Mark Johannsen fortalte om et nyt firma concept og produkter på vej under hans eget navn. Den nye "Mark" indenfor hifi, som han sagde med et smil på læben. Det store rum var nærmest spækket med ZenSati kabler i alle afskygninger. For 200.000 Euro fik jeg oplyst. Hvad det øvrige udstyr stod i fik jeg ikke oplyst.

Gato Audio havde opbygget en helt væg med en hyggelig pejs. Ilden leveres af en TV skærm, men illusionen var genemført. Det er design og udførsel også. Der blev spillet over Gato Audios egne højttalere, som var nye for mig. Pænt og nydeligt, men med større højttaler tror jeg der kan trækkes mere ud af elektronikken..

                

Endelig lykkedes det mig at hilse på Alexander Vitus Mogensen fra AVM TEC. Familieforholdet til Hans Ole Vitus fornægter sig ikke (hans far). Alexander er  kun 20 år, men har siden 2010 haft sit firma, der i dag står for alt SMD arbejde på VITUS'  produkter. Før da hjalp han sin far i mange år, så Alexander er nærmest opflasket med hifi.

AVM TECs produkter lanceres under navnet Alluxity og omfatter her i starten en forforstærker Pre-amp One samt Power-amp one effektforstærkeren. Designet er gennemført og som det ses, befinder elektronikken sig sikkert i en udfræset alu blok. Alt er mikroprocessor styret og betjeningen foregår via det berøringsfølsomme display eller en fjernbetjening. Selvfølgelig er det hele klar til opkobling på et netværk så det kan betjenes via mobiltelefon eller iPad.

Effektforstærkeren er fuld balanceret opbygget uden global modkobling og meget kompakt. Der leveres 2 x 200 Watt i 8 ohm og den er tæt på at doble op i 4 ohm samt 2 ohm.

Læs mere på hjemmesiden: http://alluxity.dk/

Lige som hos Alluxity blev der også hos VITUS spillet på de estiske højttalere fra Estelon. Her var det hele dog noget større - både højttalere og forstærkere. Det er VITUS' nye Masterpiece monotrin. Der er ikke 4 stk, men 2 med hver sin eksterne strømforsyning.  Jeg lyttede til en del musik her via den store Sperling pladespiller med Ortofon Anna pickup. Absolut fremragende, hvor især stemme stod super  velopløst og dynamisk i billedet, dog hele tiden afbalanceret og musikalsk. Den øvrige elektronik var selvfølgelig også fra VITUS, dog bortset fra den nye udgave af Aurender W20 mediserveren. Her er der tale om en større model end den A10, der står og spiller her hos mig. Den indeholder nu 2 stk. 2TB diske, en større SSD disk og batteriforsyning samt bedre USB udgang.  

Hidtil har jeg været lidt forbeholden over for designet af Estelon højttalerne, men de vinder ved nærmere bekendtskab. Flere udstillere anvendte dem. Bemærk at disse er en meget mør violet finish. Blitzen fra kameraet ødelægger det hele lidt. I den dæmpede belysning og siddende midtfor er der faktisk tale om en særdeles flot højttaler. At den så også akustisk er totalt død og helt uden skarpe kanter er en bonus.

De flotte pladespillere fra Begman så jeg flere steder på udstillingen. Med luft i både lejet til pladetallerkene og armen er der sørget for ideelle arbejdsbetingelser. Som noget nyt kan man nu også købe armen separat for montering på andre pladespillere.

 

Herunder:

Søren Hartvig står med den helt nye Hartvig TT. En noget mindre model, men udfærdiget efter samme principper som den store, men det hele er droslet ned i størrelse. Armen er den nye topmodel fra Mørch.

Der var kun lyd gennem den store Signature, men den skuffede bestemt ikke - en topklasse pladespiller.

Denne meget store Hartvig Signature TT fra danske Søren Hartvig havde jeg kun set billeder af. Den er imponerende i levende live! Med en næsten 30 kg tung pladetallerken og en solid plint, der vejer næsten lige så meget, skal der et solidt underlag til. Det leverer Hartig så også i form af Hartvig Master Reference Platform - en specielt dæmpet platform designet til at eliminere stort set al udefrakommende vibration. 

Hartvig Audio Signature  er her monteret med den stadig suveræne Breuer arm fra Schweiz samt Lyra Atlas pickuppen. .

 

Et par meget store Audiovector spillede lidt stille baggrundsmusik, da jeg kom forbi. Svært at bedømme, men flotte det er de!

Gryphon gør tingene grundligt!  Der var især to nyheder jeg bed mærke i. Kallipe DAC'en der ifølge Flemming Rasmussen "Klarer alt hvad der findes og så også det vi ikke kender endnu". Det vil sige alt digtial op til 32 bit 384 kHz samt DSD i alle afskygninger ... også så lige en tand mere.

Trident II er en lidt neddroslet version af topmodellen Pendragon. Her er der "kun" et meget højt kabinet pr. side. Der er som billedet viser tale om et 3 vejs system. Diskanten er nu en air motion transformer. Jeg fik lov at komme ind til en af de lukkede demoer, selv om jeg ikke havde billet. Kom ned på bageste plads i venstre hjørne, så bassen var naturligvis ikke optimal. Men alligevel hørte man tydeligt kvaliteterne af dette system. Masser af rum, luft, detaljer og dynamik. Sikkert langt bedre i en optimal position, men alligevel hørte man klart kvalitetern. Kort sagt et drømmesystem. 

Raidho demonstrerede på skift hele deres program, så der var stor forskel på lyden afhængig af hvornår man kom forbi. Jeg fik lyttet til den lille D2, som jeg er helt vild med.

D3 som ses i forgrunden ovenform fik jeg hørt sent om søndagen. Det var en af messens højdepunkter. Med lukkede øjne (jeg sov ikke!) forsvandt højttalere, messe, publikum og alt den fine elektronik fra dCS samt Rowlandt. Der var kun sangstemmer og musikken tilbage. Vildt imponerende.

Det samme kan siges om demoen af de store C4 dagen før. Her hørte vi bla. Led Zeppelin og Pink Floyd. "The Wall" må jeg have hørt 100 vis af gange, men her hørte jeg nye detaljer og længere ind i lydbilledet end før. Der blev også spillet højt, faktisk så højt at de stakkels Rowland monoblokkede nærmede sig klippegrænsen. Der var dog hele tiden styr over det og på intet tidpunkt blev det hårdt eller ubehageligt. Bassen var magtfuld og fyldte det store rum uden problemer. I mere normale små stuer tror jeg nu sagtens man kan "nøjes" med D2 eller D1. De nye diamantmembraner magter nu også noget mht. opløsning og sammenhæng, som der ikke er den store C4. Der er dog en D4 på vej lovede de ... hvem der så har råd til den slags! :o)

Alle kablerne var de nye Ansuz fra Raidho. Pladespilleren var fra Hanss - armen og pickupen kendte jeg ikke. Den anvendte MC/RIAA var dog en ny prototype som vil blive lanceret under Raidho navnet.

 

Tilbage til Besøg og udstillinger - High End München 2013 - udstillingsrapport