Avatar

Pladespilleren.dk

Garrard 301 plint og renovering - fra min gamle side Sound Image                                                              

Senest opdateret 18. november 2020

____________________________________________________________________________________________________________________

 

En klassiker får en kærlig behandling - Garrard 301 

Et lækkert gammel 301 værk er pillet ud af den gamle plint. Det hele bliver murt ig gået igennem. 

 

   
Plattetallerkenen så ikke længere så pæn ud. Tidens tand havde sat sine sport. Det hele blev renstet af og den fik et lag sort maling. Herefter en gang gint sandpapir langs knaten så alle sroboskobplettern ekom frem igen. Sluttede af med 2 lag lak. 
rGarard på blokVærket er placeret på toppen af de mange udskårne birkekyrdsfiner plader. De skulle ikke allesammen bruges her. Senere blev der også lavet en plint til en Garrard 401.

 

Her ses det, hvordan plinten er bygget op - lag på lag. Bunden limes fast med lag nr. 2.  Udskæringerne er del til selve værket og dels til dæmpning. med blyhagl.


Garrar 301 lag paa lag.Lag med blyhagl
Garrard lag 3Birekryds lag nr 3, 4 og 5 limes på plads. Bemær udskæring i bagkanten til 230 Volt nettisltuning.sam ttil højre så armkablet kan komme ud.  Blyahgle er tilfør de to huller. Der er brugt ca. 4 kg til hele plinten.
Toppladen som er Sjette og sidste lag, er lagt på. Nu skal det bare tørre. 

Sidste lag og klemmerToppladen er monteretSå skal der slibes og poleres. Når alt er OK og evt. små huller er dækket med noget plastiktræ, skal det hele så have en gang til.  Den sidste polering sker i hånden med meget fint sandpapir.  Endelig får det hele en gan glak. Billedet viser det våde "look"  Det endelige resultat krævede 4 lag lak..

Toppladen er monteret.


Her så det endelig resultat. Med Rega RB-700 arm og Ortofon Rondo Bronze pickup. Jo det spiller, men armen passer ikke helt - den er for kort.r
G

En 10" eller 11" arm passer meget bedre. Jeg prøvede kort med min kopi af Schröder Ref. .

Men nej - jeg købte ne helt ny arm!  En Project 10 CC carbon fiber arm. Detter er som navnet siger en 10" arm og den passer meget bedre. Her kører den så med min Benz Ebony H. Super pladespiller og super lyd.