Avatar

Pladespilleren.dk

Garrard 301 plint og renovering - fra min gamle side Sound Image                                                              

Senest opdateret 20. marts 2021

____________________________________________________________________________________________________________________

 

En klassiker får en kærlig behandling - Garrard 301 

Et lækkert 301 værk er pillet ud af den gamle spinkle plint. Det hele bliver smurt og gået igennem. 

 

   
Plattetallerkenen så ikke længere så pæn ud. Tidens tand havde sat sine spor. Det hele blev renstet af og den fik et lag sort maling. Herefter en gang finkornet sandpapir langs kanten så alle sroboskobpletterne kom frem igen. Sluttede af med 2 lag klar lak.
Garard på blokFra det lokale byggemarked fik jeg leveret  ca. 14 udskårne 22 mm birketræs krydsfinerplader.

Værket er placeret på toppen af de mange udskårne plader. De skulle ikke allesammen bruges her. Senere blev der også lavet en plint til en Garrard 401.

 

Her ses det, hvordan plinten er bygget op - lag på lag. Bunden limes fast med lag nr. 2.  Udskæringerne er dels til selve værket og dels til dæmpning. med blyhagl.


Garrar 301 lag paa lag.Lag med blyhagl
Garrard lag 3Krydsfinerpladerne lag nr 3, 4 og 5 limes på plads. Bemær udskæring i bagkanten til 230 Volt nettisltuning.sam ttil højre så armkablet kan komme ud.  Blyahaglene er tilført de to huller. Der er brugt ca. 4 kg til hele plinten.
Toppladen som er sjette og sidste lag, (nu ca. 13 cm).. Nu skal det hele bare tørre. 

Sidste lag og klemmerToppladen er monteretSå skal der slibes og poleres. Når alt er OK og evt. små huller er dækket med noget plastiktræ, skal det hele så have en ekstra slibning  Den sidste polering sker i hånden med meget fint sandpapir.  Endelig får det hele en gang lak. Her har jeg brugt en vandbaseret gulvlak, som bliver meget hår, når først den er hærdet. Billedet viser det våde "look"  Det endelige resultat krævede 4 lag lak..

Toppladen er monteret.


Her det endelige resultat. Værket er afkoblet med Feet of Silence. Armen er en Rega RB-700 monteret med en Ortofon Rondo Bronze pickup. Jo det spiller, men armen passer ikke helt - den er for kort.r
Garrard 301G

En 10" eller 11" arm passer meget bedre. Jeg prøvede kort med min kopi af Schröder Ref. .

Men nej - jeg købte ne helt ny arm!  En Project 10 CC carbon fiber arm. Detter er som navnet siger en 10" arm og den passer meget bedre. Her kører den så med min Benz Ebony H. Super pladespiller og super lyd.