Pladespilleren.dk

Plint til SP10 mk II

Du vil på nettet kunne se masser af fornemme eksemplet på hvordan man laver en flot og effektiv plint til Technics SP10.

Her et par billeder af den jeg havde (og solgte i 2008). Den er fremstillet af 2 stk. 40 mm askelaminat. På det øverste billede ses den monteret med Fidelity Researh FR64s armen og en Ortofon SPU Gold pickup.

Her har vi selve toppladen. Bundpladen er bare massiv. Der er boret ud hvor armen skal sidde. Alle de mange huller (pas på ikke at bore hele vejen igennem!) er fyldt op med blyhagl og efterfølgende et lag lak, så de ikke sidder fast, når det hele vendes på hovedet. Voks eller stearin kan sikkert også bruges.

Toppladen er vendt rundt og mellem denne og baspladen er der placeret 4 Sorbothane fødder. De skal være så høje, at værket ikke støder på bundpladen. Bemærk at skuerne til værket nok ikke kan nå igennem. Enten gøres hullet større på undersiden, eller man kan nøjes med at lade værke hvile løst - det er rigeligt tungt til at koble til plinten.

Et billed mere af det færdige resultat. Her med en ekstra Rega RB700 arm monteret langs bagkanten. Mellem bundpladen og hylden er der anvendt de fjedrende og afkoblende Feet of Silence.