Pladespilleren avatar

Pladespilleren.dk 

HIGH END i München - 18. til 21. maj 2023.

Masser af danskere på HIGHEND. Her dem jeg fik billeder af.

Seneste opdatering 25. maj 2023HIGH END 2023

Ortofo MC DiamondVerdi LP hos OrtfonHos Ortofon spillede de naturliligvis på den nye MC Diamond. Herunder er det Peter W. Hjordt, der vender plader og fortæller. På TechDAS pladespilleren ser man de nye arme AS-212R og AS-309R. Armene blev præsentere her på udstillingen og de ser meget spændende ud.  Den større 12" kommer måske til test senere i år.

Der blev brugt elektronik fra Mark Levinson og Einstein. Højttalerne var også danske fra Audiovector.

De spillede blandt andet en meget spændede plade med musik af Vivaldi. Plademæeket er "Chasing the Dragon". Virkelig musik, der viste, hvad pickuppen og anlæg kunne præstere. Om det var pickuppen eller anlægger ved jeg ikke. Men noget af det bedste lyd jeg har hørt fra Audiovector højttalerne.

OBS!  Pladen er bestilt!
Ortofo nye armeOrtofon demo
Raidho og Moon Raidho moon forst
Raidho var som vanlig imponerende. Stort og voldsomt, men også lidt mindre dragende og velopløst end de sidste par år. Manglede lige de sidste detaljer og varmen samt det helt store lydbillede Der var masser af effekt hos Raidho. De store Moon 881 effektriri er noget af de met voldsomme jeg har set. 881 watt montrin på 120 kg pr. stk.  Moon levered eogså forforstærker og DAC.
 Purifi hojettaler Lanche og Dyrholm
Søren Poulsen fra Purifi fortæller om deres  "færdige" højttaler med en 6,5 metal bas og to slaver. Den nye dome med waweguide sikrer +/- 70 grader spredning hele vejen op til 20 khz.  Ret imponerende. Tyske Lancho audio med deres specille plasma diskanter. I år et lidt mindre sæt, men stadig med brug af de danske kabler fra Dyrholm Audio. Bemærk kun signalkabler og strømkabler. Højttalerne er aktive. Noget mindre imponerende end de større højttaler de brugt sidste år, men stadig god lyd..
Purifi 10 tommer bas Purifi forstaerkere
Den nye 10" tommer bas med metal membran. Meget imponerende data for både forvrængning og et brugbart frekvensområde til langt over 2 kHz. Fantastiske danske enheder fra Purifi.! Purifis Eigentact forstærkermoduler. Den nyeste version yderst til venstre.

Salingbo audio
Hos Sallingboe Audio var der et flot setup med Technics SP 10R værket i en speciel meget solid Zikra plint. Flot finish i blankpoleret stål. Ikeda arm og deres top pickup Akiko. Signalet går via den danske Tona T20/40 trafo til Zikra audio RIAA, forfortærker og to stk. 300B monotrin. Højttalerne er fra LALS audio. En kort video med et vue hen over højttalere, Zikra forstærker e og LALS audio højttalere. Beklager mørket!
Vitus monotrinn driver et sæt Focal højttalere. Signalet kom fra spolebåndoptager her til højre. Vi hørte Patrica Barber og det lød faktis super godt. Noget af det bedste jeg har oplvet fra Focal højttalere.

Vitus mon med Focal
Vitus tape

HE23 - SB 0 tommerSB enheder
Danske SB viste den ( længe ventede 9,5" bas med Textreme membran. En yderst lækker enhed (får lyst til at bygge inge!). Vi fik en meget interessant tsnak med Ulrik fra SB, som fortalte om konstruktion og brug af deres enheder. Afgjort en mand, der brænder for sagen.SB har et utroligt stort udvalg af enheder. Ikke bare til hifi, men også OA. Se den volsomt store bas herover.
Aavik elektronikBoerresen ht
Aavik forst - enkeltHer lidt billeder fra Aavik, Børresen og Ansuz. Der var afgjort tale om udstyri  den tunge ende. Flot design på fortærkerne, hvor Flemming Rasmussen har væet inde over. Fik en lille snak med ham,. Godt at mindes de "gamle dage".

Lyden var noget direkte og glat. Mange dealjer, men mangler lidt varme. . Det jeg hørte var ikke lige min kop te. Men sådan er det. når man officielt er "gammel sur mand".

 Prisen på højttalerneog ikke mindst kablere  var exorbitante. Elektronikke  er lækker og jeg ville meget gerne høre forstærkerne med andre højttalere.


TILBAGE TIL UDSTILINGER og BESØG