Pladespilleren avatar

Pladespilleren.dk 

HIGH END i München - 18. til 21. maj 2023.

Højttalere på HIGHEND. 

Seneste opdatering 25. maj 2023HIGH END 2023

Boenicke ht Boenicke kaibnetBoenicke W22 er topmodellen fra det schweitsiske firma. En af de de  bedste lydoplevelser på udstillingen. Kæmpe lydbillede, hvor højttalerne forsvandt.  Absolut en af messens store overraskelser.

Topmodellen  W22 (de har også mindre modeller) har alle tre drivere isoleret fra det tunge kabnet via en specielle mekaniske ophæng ,ligesom hele kabintetet er afkoblet med egne fødder.

Alle enheder fremstillet til specs. Den store mellemtone er en 28,5 cm Supravox, der tuller af ved 11 kHZ. Intet delefiler! I toppen en Audax dome monteret i en bronze halvkugle. Basserne på siden er aktive. De oplyste ikke noget om dem, men de ser ud til at være specialbyggede.

Ca. 6 sæt producers årligt. Tilpasning og pris aftale individuelt med kunden.
Den indvendige konstruktioner fremstillet af “acetylated Accoya”. Et 100% stabilt ogkompakt materiale. Sidepanelsrn ekan tilpasse kundens ønske.

De blev anvendt de specielle LessLoss kabler hele vejen igennem.

Hjemmeside:
W22 (boenicke-audio.ch)

Boenicke ht  enkelt
Wilson hos CH preci
ox 28.5 cm with paper voice coil former,
Nagra med Wilson
Der var rigitgt mange Wilson højttalere på udstillingen. Afgjort den mest populære højttaler. De helt store Cronosonix var hos Nagra og  D'Agosino. Se video fra sidstnævnte her under.


Ellers var det den mindre (men stadig store) Alexx V, der spillede flere steder. Absolut bedst hos CH Precisiosn  (billedet ovenfor), der med sublim elektronik leverede god lyd. Ikke bare hos dem selv, men alle steder, hvor deres forstærkere blev anvendt. Hel afgjort den bedste lyd jeg nogensinde har hørt fra et sæt Wilson!

Wilso hos Dagosin


Klipsh sub-wall

Til venstre. Jens ved siden af en væg med Klipsh wubwoofere. De kørte alle samme men med en meget laf frekvens og nok i modgase, for de sagde ikke noget. Ville nok kunne lfytte lidt luft, hviis det skulle være.

Herunder: De tyske Goebel højttaler med elektronik fra Soulution. Har ført hørt disse tyske højttaler og dette skuffede bestem ikke. Absolut godkendt lyd.

Goebel m Soulution
Dipy planar Til venstere de italienske Diptyque planar højttalere. Supe dejlig gengivelse i det lille rum . Det hang godt samme. Absoult godkendt.


Herunder: Et kig ind i et kabinet fra Magico. Solidt alu konstruktion. Meget omstændigt og tungt! De steder jeg hørt Magico var jeg ikke umiddelbart imponeret

Magico kabinet
I et Til højre:  De helstøbt kabinetter fra Rodkport. Alu og med riller hele vjen udvendigt. Meget solidt og dødt. En noget anden konstruktion end Magico ovenfor.

Herunder: I et meget stort rum spillede nogle passende meget stor Klipsh (som jeg ikke har set før). Der var McIntosh elektronik hele vejen, så absout "amerikanerlyd". Der blev spillet højt, men med en tydelig farvning fra hornene. Man skal nok være til den slags for at synes om det. Man skal afgjort også have pladsen

Klipshorn
Rockport kabinet
Rockport og Absolare
Til venstre: Rockprot højttaleren spillede med elektronk fra Absolare. Har tidliger hørt denne kombination. Det skuffede heller ikke denne gang. Absolut remragende.

Herunder de store Backes & Müller højttalere. Meget voldsomt og stort lydbillede. De spillede HØJT, men magtede det. Der sidder 12 stk. 8" basser bag de hvide hornflanger. BogM hojtt
Kharmod ht JBL ht
De flotte højtalere fra Kharme pljer ikke at skuffe. Heller ikke i år. Dyrt og dejligt. De nærmest klasske JBL højttalere spillede med elektronik fra Mark Levinson. En medlevende og dirkete lyd, som man kender det fra JBL.

Clarisys apogee kopier Til venstere:  De Schwiziske båndhøjttaler fra Clarisuys   Afgjort inspireret af Apogee, hvilket konstruktøren også indrømmede. Han var absolut fan af Apogee. . De har fire systemer i serien. Detter den næststørse Studio Plus på ca. 180 cm og med en vægt på 150 kg stk. De anvender neodym mangeter og har en fornuftig følsomhed omkring de 88 dB. Lyden svingede en del. Noget var godt, men til tider var de lidt tynde i bunden.

Sen video her:

Herunder en opsætning af Magico højttalere. Flotte,m en ogs med en noget anonym lyd.

Magico htudi.


ESD horn oversigt
ESD horn siden
Stor større, størst!  ESD Acpstocs fra Japan havde nogle gevlde hornsystmer i et kæmpe lokale. Der blev serveret grøn the .når man ankom.

Et 5 elle 6-vejs systemt. Bemærk de store subwoofere der skjuler sig bag højttalerne.

Bemærk det store opbud af elektroni. En forstærker pr. højttlaler. Tro de kørte med aktive filtre. Lyden var stor, høj og lidt diffus. Men reelt meget imponerende.
ESD elektronik
TILBAGE TIL UDSTILINGER