Pladespilleren avatar

Pladespilleren.dk 

HIGH END i München - 18. til 21. maj 2023.
Pladespillere, arm og pickupper på HIGHEND .

Seneste opdatering 25. maj 2023HIGH END 2023

Techdas Airforce oneAirforce 10 arm
Det myldrede med TechDAS pladespillere. Afgjort det mest brugte værk på udstillingen. Det store "Zero" værk var der ikke, men flere stede så jeg Airforce 1., der absolut er stor og imponerende.

Her fik jeg så også et billede af den nye "hemmelige" arm fra TechDAS. Ariforce 10 i en prototype udgave. Den endelig arm forventes færidg i slutningen af 2023.

Armen flyder på luft lige som pladespillerne.

Armrører er tolags med magnesium og carbon med specil coatning. og indre dæmpining.

.

Techdas pladespiller
Kronos plsp Kondo plsp
Den imponernde Kronos pladespiller med to pladetallerkener, der roterer modsat for at udligne vibrationer. På hylderne under elektronikken fra Kronos.
Kondo Audio Note have deres egen pladespiller med. Jeg så ikke efter, men nok også deres egen pickup. 
Til højre: De specielle DS Audio pickupper, blev brugt flere steder. Her ses deres top model Master Ref med diamant nål og nålefane i eet stykker. Den kører med to individuelle systemer lyscencorer internt. Den store boks der følger med ligner en effektforstærker. Pris omkring 450-000 kroner!

Herunder:  Reed pladesillerT med deres egen arm. Bemærk at denn etoparm afspiller tagentialt. Hele basen drejer og flytter lagringspunkter unde afspilning, så armen konstant står 90 grader på rillen..Reed m arm
DS Audio pickup
  Esoteric plsp TW Acostic Raven
Den fantastisk flotte pladespiller fra Esoteric byder på et helt specel magnetisk drev. Den Tyske TW Acoustics Raven med deres karakteristiske kobbertallerken og drevet af hele 3 motorer.
Pladesp hos ES DEBAER plspTil venstre - Den japanske csport pladespiller benyttet med de store ES horn. 28 kg pladetallerken med luftleje. Link:  https://www.csport.audio/products/products-turntable_systemlft1m2-en.html

Herover den Schweiziske DEBAER pladespiller.

Thorens ref

Der var to store pladespillere på HIGHEND som imponerede mig.

Her den nye Thorens Reference. Nytænkt og helt ny konstruktion. Hele ophænget, hvis man kan kalde det sådan er opbygger aktivt. Henter fra medicinalindustrien hvor det bruges til store mikroskoper. De korrgerer og fjerner vibrationer realtime. Kan sammenlignes lidt med "noise cancelling" hovedtelefoner. Her er den vist i Thorens' demoturm med to arme.
 
Billedet herunder viser bagsinden med tislutning til den elektronik, der styrer hele det aktive ophæng.

Thorens ref backside

Jeg mener, at de nævnte en pris på 120.000 Euro incl de to arme, men excl pickupperne.Astellar plsp
Den anden store pladespiller der imponerede var tyske Acoustical Systemts Astellar-

Den har en 20 kg tallerken med akryltop og flerlags dæmpning. Magnetleje som vi kender fra Platine Verdier, men med en kontra magnet der trækker og dermed stabiliserer hele lejet. Konstant modstand og dæmpning af rotationen, så den computerstyrede Maxton motor får optimale arbedsbetingelser.. Tre chassislag med individuel dæmpning – 4 luftdæmpedemembraner  med udvendig tanke og styring. Systemet har en egenresonal på ca 1 Hz. Motoren kører med et contra-hjul, så selve pladetallerkene ikke belastes med træk. Pris ca. 88.000 Euro uden arme og pickupper.

Skynd dig, hvis du skal have den. De laver kun 20 hvert år.

LINK - ASTELLAR.


Mobile F - RIAA Mobile plsp
Mobile Fidelity kan andet end at lave plader. Den spændned eRIAA skulle nu være færdig. 3 ingange. En mes strøm og to med spænding, hvoraf en er balanceret. De metre kan anvende stil justering af niveaer samt itl Azimut. Senere kommer der en 3. funtkion. Alt er softwar opgraderbar. Prisen omkring de 5.000 Eruo lyder meget rimelig.  Dansk importør? Mobile Fideligty laver også pladespillere. Her en model forsynet med en DS pickup samt den meget interessant "dims" fra DS Audio der gør det muligt at at centrere LPer som er skåret lidt skævt, med hullet forskudt.
Liebenthal plsp
Liebenhat plsp 2Til
Herover: Liebenthal pladespiller med Schick arm. Begge fra Tyskland og brugt samme med de store Westlake horn hos Silbatone.
Til venstre den anden pladespiller de brugte i rumme. Mærke og arm kendes ikke.
Fluo plsp Supatrac blackbird
Nyt mærke fra Schweiz. Fluo laver denne pladespiller, men også forstærkere med dansk islæt. Se mere under siden med elektronik på udstillingen. Supatrac Blacbird armen byder på et utraditionelt vandret
 unipivot ophænt samt  mange andre tilbtag. Se mere på www.supatrack.com
Luft tangential
En fin lille lufbårer tangential arm. Den kan svinge op lodret. når pladen skal vendes. De havde også en større, der var fæstnet i begge ender. Fik ikke fat på navnet En lille video, der tydelig viser at armen kan følge med den meget usædvanlige rille i pladen.


TILBAGE TIL UDSTILINGER og BESØG