Pladespilleren avatar

Pladespilleren.dk 

HiFi-klubben og demo af B&W 801 D4 - Store højttalere i et lille rum.
Hifi-klubben - Åboulevard, København


Seneste opdatering 11. november 2021


Jeg husker tilbage dengang Peter Lyngdorf stiftede Danmarks Hifi-klub i 1980. Da skulle man stå i kø uden for butikken på Tomsgårdsvej. De solgte Cervin Vega, Denon, NAD og Accuphase samt mange andre spændende produkter. Nu 40 år senere hedder de bare Hifi-klubben og der er butikker i hele landet. Men mange af de samme produkter er der stadig. Man skal dog ikke stå i kø, for komme ind.

 

BW 802 siden
BW total
B&W 801 D4 er store og flotte højttalereEt kig ud over det samlede anlæg - bemærl HiFi News på bordet med højttalerne på forsiden

BW prisskilt

En mandag ved 12-tiden drog jeg med Henrik og Bruno ind til Åboulevard afdelingen. Vi havde fået arrangeret en demo af de nye B&W topmodeller 801 D4. Nogle pænt store højttalere til en samlet pris af 259.000,- og en vægt på ca. 110 kg stk. Nu er det nogle år siden jeg har været i butikken. Der er ikke længere noget på 1. sal, men ellers er den pænt stor. Der er kommet en del TV og noget hjemmebio til. Desuden er der absolut fokus på pladespillere og LP’er. Vi blev taget godt imo af Christoffer, der viste os ind i et mindre rum, med tre stole.

De store højttalere fyldte godt i det mindre lokale. Signalet kom fra en Lyngdorf TDAI-3400I integretet forstærker – kr. 41.000. Så vidt jeg kan læse mig til har den indbygget streamer, men her var den koblet til en lille Bluesound Npde UNI130) - kr.- 4,500. Alt i forstærkeren er selvfølgelig digitalt. De 2 x 200 Watt ud er også PWM med såkaldt Equibit teknologi. Ikke lige, hvad jeg ville have valgt til de store højttalere, men sådan var det.  I første omgang var der indkoblet noget korrektion med RoomPerfekt. Vi lyttede lidt med det koblet til, men slog det fra igen. Godt nok blev bunden dæmpet lidt med korrektionen, men musikken klingede mere frit uden og det var jo højttalerne vi skulle høre. Det første vi opdagede, var at det hele gik noget langsomt. Musikken fra Tidal blev styret fra en iPad. Enten er systemet bare sådan eller også var der ikke mere fart i deres WiFi.  Der blev anvendt en koax indgang til forstærkerens indbyggede DAC. Hvorfor ikke USB ind? Tja, det kan man så undre sig over.

Der var også en mindre Projekt pladespiller i rummet. Desværre var Lyngdorf forstærkeren uden analogt modul, så den kunne vi ikke høre. Der var kaffe ad libitum ,men heldigivis havde vi også medbragt nogle colaer. 


BW TACT forst
BW anlaeg
Lyngdorf forstærkeren - som det ses koblet på koax digital indHele anlægget med den lille Bluesound streamer i midten og Project pladespilleren til højre

I første omgang blev vi ikke lige blæst bagover af lyden. Jo, der kunne spille højt og der var mange detaljer. Efter min opfattelse var det meget præcist, men ikke så varmt og lyttevenligt, som jeg foretrækker det. På musik med mindre energi i bunden, løsnede det hele lidt op og den fremragende mellemtone, kom mere til sig ret. Vi bemærkede også at dybden i lydbilledet på flere af de stykker musik vi spillede, lige manglede lidt. Jeg havde f.eks. valgt færøske Eivør med Trollabundin. Et meget specielt nummer med god dybde og bund. Det hele stod flot venstre/højre, men igen også lidt koldt og nøgternt. Den dybe bas blev på en eller anden måde ”slugt” eller fik bare ikke lov til at leve i det lille rum. Den øvre bas var stabil og med magt, som man vil forvente af en højttaler i denne kaliber. Blev der spillet højt og med godt niveau nedefter var der en tydelig raslen fra det store glasskab med hovedtelefoner, som stod i lokalet. Flotte og gode hovedtelefoner, men ikke lige så hensigtsmæssigt med dette bidrag. 

En anden af mine aktuelle favoritter er Imelda May med Call Me. Hendes stemme står normalt stort fyldigt levende mellem højttalerne. Her var den da også lidt fremme men samtidig noget mere spinkel. Der var absolut veldefineret og med detaljer og nærvær, men igen savnede jeg lidt varme.

BW Henrik og BrunoBW LPer
Henrik og Bruno nyeder musikken og en god ColaDejligt at se en masse plader og pladespillere i HiFi-klubben!

Henrik og Bruno spillede også en del gode numre. F.eks. Karen Souza, hvor stemme fik love til at komme lidt længere frem i rummet. Her faldt det hele noget bedre på plads. På et nummer med piano (tror det var filmmusik) var der noget mere rum og man fornemmede bedre højttalernes kontrol. Jo, de kan da et eller andet. Endelig var der også et flot nummer med Enya, hvor højttalerne pludselig lukkede op og vi var enige om, at dette nummer kunne de godt spille.

Har en mistanke om, at det var både rummet og så den anvendte elektronik der satte begrænsningerne. Men vi fik da lyttet lidt over en time. Vi snakkede lidt om, at et sæt af de mindre B&W højttalerne, nok havde gjort det bedre i lokalet.

BW NAD og WhiskyInden vi gik hjem fik jeg lige bladret i det pænt store udvalg af LP’er. Investerede de 249,- de forlangte i det nyeste album med Vestbo Trio. Special dansk musik, men anbefalet. Presningen var dog ikke super god. Der var en del støj i rillen, hvilket er for dårligt på sådan en ny dansk presning. Fik også snuset lidt rundt og snakke surround med Peter, det stod for hjemmebiograferne. Der var et super flot billede fra en stor Sony projektor. Jeg fik ikke lytter så meget, men vi fik en god snak om hjemmbio og højttalere. Det vakte minder om dengang jeg selv havde 90” tab-tension lærred og en stor JVC DILA projektor. Men nej! Det går ikke længere, nu der er en sød kvinde i hjemmet, der også skal tages hensyn til.

Vi fik også lige en snak med de øvrige medarbejde i klubbern. Fortalte om vores indtryk. Det blev oplyst, at de også havde haft højttalerne stillet op ude i butikken. Koblet op med NAD monotrin eller det store Hegel. Jeg vil tro, de kommer bedre til deres ret i en sådan konstellation  især i et større rum.

Alt i alt en positiv oplevelse, selv om højttalerne ikke lige imponerede så meget som forventet. Måske vi er for gamle og rutinerede. Der har jo været en del højttalere forbi - også større og dyrere end de flotte B&W 801 D4. Fint at man kan få en aftale om demo og så selv sidde og ”bestemme” musik og hvad man ellers ønsker. Næste gang må det gerne være pladespilleren. Tror nok vi skulle have oplyst lidt mere om hvor kritiske vi er, så der var gjort noget mere ud af det. Med andre ord også vores egen fejl. Men ellers mødte vi venligt personale - Chistoffer og Peter med flere, som beredvilligt svarede på spørgsmål. Der var også en god snak om vores opfattelse og det var tydeligt, at de vidste meget om produkterne og hifi generelt. Med andre ord, næsten lige som i de gode gamle dage. Alt i alt en super hyggelig eftermiddag. Jeg kunne nok godt lide at vide, hvem de flasker single malt whisky, der stod rundt omkring, var tiltænkt?

 

TILBAGE TIL FORSIDEN