Pladespilleren avatar

Pladespilleren.dk 

Copenhagen Highend Audio Event på Crown Placa Towers
High Performance udstilling den 2. april 2023  -  https://high-performance.dk/
Billeder af ego samt Bruno Christensen

Seneste opdatering 6. april 2023   (LP priser rettet / Hovedtelefoner  sidst på siden)Jan paa broEfter en kort tur med bus og Metro ankom vi til den imponerende nærmest skæve bygning. Her Crown Plaza Towers med den naturstridige buede front. Manden i forgrunden er deres udsendt, klar til de lydberigende oplevelser.


Lige ind ad svingdøren og elevatoren til 3. sal. Det første jeg mødte var et lille udvalg af CDer og LPer. Nogle til helt exorbitante priser - f.eks. Patricia Barber og Diana Krall til 600,- kr. Men ellers var der en del jazz til omkring 250,- eller lidt mindre. Jeg følte mig ikke fristet, så der blev ikke købt nogen LPer den dag. Der var dog også et pænt udvalg af Iso Acoustic fødder samt kabler. Min kammerat Bruno, som har taget billedet her til højre investerede iet flot netkabel. Vi fik prøvet det lige efter udstillingen og det virkede fint på hans CD afspiller, der også fungerer som DAC.

Sort Netkabel Bruno
DKII Audio

De fuldt aktive KII Audio Three højttalere var de første jeg hørte. Ikke mange i rummer her kl. 10.00. Senere var der stoppet. Toppen er selve Three modellen, som kan gøre det fint som en selvstændig stander højttaler. Her  var den kombineret med BXT basmodulet , hvilket giver en absolut kompetent bas. Alt i et - DAC og forstærkere samt DSP. Der var en del slavehøjttalere på siderne og bag på. Meget imponrende lyd med masser af bund fra så lille en højttaler. Stod man bag i lokater, blev det for meget. Foran var det absolut godkendt-

Innuos Statemnet HP

Signalet til KII højtalerne var rent digitalt leveret af min drømme streamer. Topmodellen fra Innuos - .Statement med den nye Next Gen power supply. Absolut noget af det bedste i den katergori. Selv om jeg er glad for min Innuos Zenith Mk. III, så ville det ikke være dårligt med denne løsning. Problemet er bare at den koster et pænt stykke over 100.000 kroner. .

t. PS Audio speakerMorten


I PS rummet var det Morten selv der styrede løjerne. Første gang jeg hørte de nye store PS Audio FR30 højttalere. Hele systemet var fra PS, lige bortset fra Innuos Zenith Mk. III streameren. Der var den nye Direct Stream DAC mk II og det tilhørende værk , der meget specielt kan afspille SACD og sende signalet til DACen. Vi hørte bla. Infected Mushroom med en meget fælt men volsomt bas, der virkeli viste, hvad højttalerne magtede. Så var jeg langt mere til Bob Dylans "Man in a long black coat". Et fremragende nummer, som her blev gengivet med mane detaljer og et pænt rum. Lidt vel meget niveau opefter, men det er nok smag og behag.
PS Audio elektronik

Avangarde dCS
DCS dac og pre
Tyske Avantgarde viste en ny fuldt aktiv højttaler G3. Der anvendes separate forstærker til hver enhed. Ifølge manden der demonstrerede var der tale om strømforstærkere. Som vanligt en meget høj følsomhed og det karakteristiske horn.
Lyden var noget skuffende. Tydelig farvning fra selve hornet. Bliver nok aldrig glad  for den lyd, men nogen kan jodt lide det.
Her blev singalet til Avantgarde højttalerne leveret af en dCS Rossini. Apparatet i bunder er nok en separat clock. DAC og streamer i eet.  Absolut lækkert og meget dyrt. dCS blev også anvendt i det næste rum (se nedenfor). Jeg fik en kort snak med manden fra dCS - Aladair MCDonald. Fik en forklaring omkring udviklingen og teknikken bag deres RingDAC. Meget spændende teknik, hvor der gøres utroligt meget for at nedbringe støj og jitter.

De voldsomst store Stenhim højttalere Reference Two på hele 330 kg pr. stk.og en sætpris omkirng de 1,400.000 kroner.  Det er så ikke engang deres største model! Kabinet i aluminium og gedigne enheder sourcet fra Frankrig og Danmark. Vi fik ikke mere at vide om, hvem der havde leveret enhederne. HP Stenheim

Vertere pladespiller

To fine pladespillere fra Vertere og AVM. Faktisk de enste jeg så på udstillingen. Helt bogstaveligt "så", for der var ingen lyd igennem de tre gange  jeg var i rummet. Når jeg bad om det, blev der svaret undvigende. Tror ikke ham der stod der, var vinlylmand.  Men efter hvad jeg hørte fra pålidelig kilde, så lød den store dCSVivaldi kombinatio også langt bedre.

AVM pladespilleren i bunden kunne ændre farver!  Megtet overflødigt efter min mning. Hvis jeg vil have lys, køber jeg en lampe.
Pladespiller m lys

Et kig ud over lokalet med de store Stenheim. Elektronikken var fortorstærkere fra PS Audio, streamin fra Innuos og et mildt sagt imponerende "tårn" af digitale apparater fra dCS. Den store Vivaldi DAC i toppen koster ca. 380.000 kroner. Herunder så en separat clock samt en separat powersupply til clocken.  Desværre iikke nogen lyd fra de to pladespillere de tre gange jeg kiggede forbi. Lyden fra højttalerne var fast, kontrolleret og med masser af bund. Visse steder i lokalert vel rigeligt.
Stenhim dCS rum med publ

SF Homage

Elektronik i SF rummet
Merason DAC
De utroligt flotte Sonus Faber højttaler fra Homage Serien. "kun" 277.000 kroner for et sæt og dermed nok noget af det mest rimelige på udstillingen. Lyden var absolut en fornøjelse. Der var detaljer og det hele flød ubesværet og uden de store problemer i bunden. Faktisk vil jeg sige, at dette rimelige system var messens bedste lyd! og samtidig også de flotteste højttalereI toppen af elektronikken den nye Merason DAC. Større billede nederst. Den øvrige elektronik var fra Soulution.
Hvor meget Merason DACen bidrog til det gode resultat ved jeg ikke, men en spændende DAC, der så vidt jeg forstod  koster omkring de 36.000,- kroner.

Magico Mola Shunyata
I det sidste rum jeg besøgte var der enten Magico eller nogle mindre Vivid højttalere. Elektornikken var fra Mola Mola. En DAC/forforstærker i midten og to mindre monotrin Alle kaberne og den store strømfordeler var fra Shunyata. Fin lyd, men totalt set lidt anonymt.
Mola MolaDe små apparater fra Mola Mola har jeg hørt om, men ikke set før. Meget tiltalende design og teknik. Prisen er dog noget afskrækkende. .

Totalt set en fin lille udstilling med absolutte highend mærker. Her under omgivelser, der på mange måder gav bedre muligheder end i forretningen på havnegade. Der var også en del hovedtelefoner og tilhørende forstærkere, men dem fik jeg ikke lyttet til.. Det gjorde min gode ven Marcus Gram.
Her er hans oplevelser:
Hovedtelefoner - 1

En virkelig spændende del af udstillingen var hovetelefoner og dedikerede forstærkere. 

Chord Hugo med M scaler får tre ..😊😊😊

Unikt at kunne sammenligne Focal, Audeze og Dan Clark hovedtelefoner på forskellige Head Amps. Spændende hvor stor en forskel der er mellem de forskellige Head Amps. Dan Clark Expanse var helt i top – organisk med glød og nerve.

Takst og billeder - Marcus Gram

Hovedtelefoner - 2

SKal jeg kritisere noget - og det skal jeg - så var det skuffende at, der ikke var flere pladespillere. De to der var spillede slt ikke. Noget mere rigtigt rørudstyr kunne jeg også savne. Godt nok rør internt i PS Audio og andre, men store SE forstærkere så vi ikke noget til.

Forplejningen på 1. sal var øl, vand og diverse sandwich, samt kaffe og kage. Som ægte "high end" var priserne også her til at tage og føle på. Jeg fik en dårlig eggie burger (dem med kød var udsolgt) samt en øl for 130,- kroner!  Til gengæld så var entreen jo gratis, så alt i alt en fin søndag formiddag på Amager.

Tak til Morten, de søde piger der tog imod og alle de kræfter der hjalp til i de forskellige rum.  Det var absolut en fordel at der var repræsentanter fra de forskellige brands til stede. Fik en fornuftig snak med flere af dem. Savnede dog Touraj Moghaddam
fra Vertere!

TILBAGE TIL UDSTILINGER