Pladespilleren avatar

Pladespilleren.dk 

High Performance Audio - demo af Magico A5 og A6

Højttalere hos High-Performance Audio

Seneste opdatering 25. oktober 2022


Magico demo MortenMagico hos High Performance

Torsdag den 20. oktober var jeg og en hel del andre samlet til et hyggeligt arrangement hos High Performance. Aftenens emner var Magico. Nærmere betegnet de to modeller A5 og A6. Ikke de dyreste modeller, men stadig med deres meget gedigne kabinetter i massiv 12 mm alu. Den kendte ”kno test” vil her bare gøre ondt i din hånd!

Magico blev reelt startet tilbage i 2014, men allerede flere år før stødt jeg på dem. Jeg var med i en gruppe ”The bass list” på nettet. Her kunne man følge fler amatører og prfessionelle i deres forsøg på at bygge den perfekte højttaler. Alon Wold var der også og viste de første Magico prototyper med meget store kabinettet lavet af krydsfiner efter ”lag på lag” metoden. Så vidt jeg husker var de første med Focal enheder og meget store. Senere da Magico startede rigtig op var kabinetterne og også af flere land birke krydsfiner. Gerne med massive alu fronter. Kabinetterne blev lavet hos danske Hornslet. Jeg bruget selv et sæt af slagsen, oprindelig beregnet til de tidligere Magico V3.

I dag har vi så de fantastiske alu kabinetter med indvendig matrix. Alt er i metal. Tungt og solidt. De to modeller vi hørte er så også ret tunge. A5 vejer 50 kg og A6 82 kg. Enhederne anvender membraner med graphne Nano-Tech materiele. Angiveligt 50 gange mere stift en stål, men meget lettere. Tja, hvad skete der med kulfiber? Er det nu blevet gammeldags? Diskanterne er 28 mm beryllium domer.

Magico demo publikumVi lytter koncentreret

Der blev anvendt en Innuos Zenith streamer koblet til dcs Bartok 2.0 DAC, der også fungerede som volumenkontrol. Forstærkerne var enten PSAudio Stellar M-1200 600 Watt monotrin (ca. 32.000 kr. stk) eller kort sidst på aftenen også PS Audio PS Audio BHK Signature 300 Monoblokke til mere end den dobbelte pris. Der blev spillet en masse god musik, men generelt synes jeg den dybe bas var noget dominerende, selv om jeg sad på en plads, hvor den ikke skulle være så udtalt. Til gengæld kunne jeg godt lide det kontante og voldsomme i den øvre bas. Opefter var der godt styr på detaljerne, men reelt bør man nok høre højttalerne under hjemlige forhold.

Jeg foretrak lyden via de små/store PS Audio monotrin. Interesant at de anvender PWM teknik med et rør i indgangen. Jo de såkaldt ”digitale” forstærkere er absolut blevet bedre. Den store klasse AB havde nok lidt mere varme, men jeg synes ikke den havde helt samme kontrol nedefter.

Alt i alt en hyggelig aften i selskab med flere interesserede hifi-folk. Aftenens bemærk kom fra en kvindelig deltager, ”Jeg forstår ikke hvorfor højttalere skal være så små?”. Absolut en meget uventet udtalelse fra det såkaldte svage køn. Her viste det sig dog, at hun havde en del erfaring fra live musik og vidste hvad der skulle til. Hvor finder man flere af den slags?

  

Magico Innuos mv
Magico dcs Bartok
Innuos Zenith var signalkilder. Den kørt så digitalt via USB til dcs Bartok.  Under den ses det ene PSAudio Stellar M-1200 600 Watt monotrin (den sorte) og helt neders endnu et monotring PS Audio BHK Signature 300 Den flotte dcs Bartok, der fungerede som både DAC og voulumenkontrol forbundet direkte til de benyttede effekttrin. 

Magico demo all skulle forsoge

Magico A4 og A5
Alle skulle lige hen og banke. De slog hånden på det solide kabinet. Her de to højttalere A5 og den større A6. Jeg foretrak helt afgjort den sidste. 

TILBAGE TIL FORSIDEN