Pladespilleren avatar

Pladespilleren.dk 

Åbent hus hos Sallingboe Audio - oktober 2021

SALLINGBOE AUDIO. Lavendelvej 40, 4470 Svebølle  -  sallingboeaudio.com

Seneste opdatering 11. oktober 2021Total Sallingboe


Dan Sallingboe havde inviteret til åbent hus i 3 dage. Jeg var forbi om fredagen den 8. oktober, hvor der kun kom én enkelt mere. De fleste har nok været der i løbet af weekenden.
Her lidt langt ude vestpå i Svebølle, hvor der stod mange spændende ting på programmet.
Billedet ovenfor viser hvad der mødte mig, da jeg trådte ind i Sallingboes demorum.

Fink Kim
Sallingboe tre hojttaere

Allnic Rose
Allnic Rose

Week-endens prgram bød på følgende:

Holbo pladespiller – luftbåret pladetallerken og tangenialarm
Allnic Rose MC pickup
Allnic H-5500 Riaa
Allnic L-6500 Forforstærker
Allnic M-2500 mono effektforstærkere push-pull 300B rør
Fink Team Højtaleren ”Kim”
Streaming fra Pro-Ject og Thivan Labs
Alle kabler var fra TCIcables i England.

Vi nåede hele vejen rundt og ud over Fink "Kim", fik vi også lyttet til et par andre højttalere. Se billedet i midten ovenfor.
 
Fink Kim spillede fint og med godt overblik. Den specielle airmotion transformer i toppen var super velopløst og hang godt sammen med 8" bassen, der var fint dynamisk. Reelt er højttaleren nok lidt for lille til det store rum og kunne tåle at blive rykket tættere på bagvæggen. Men totalt viste den sig at være eftermiddagens bedste højttaler – sådan som jeg opfattede det (kr. 86.000 pr. sæt).
 
Vi skiftede så over til Thivans Labs store højttalere med 15” bas og et horn i toppen. En noget anderledes lyd, med lidt mere magt grundet en følsomhed på omkring de 96 dB. Meget engagerende, men også lidt mere farvet lyd og mindre bas. Man får meget højttaler for de 36.000 et sættet koster.

Til sidst lyttede vi kort til et sæt mindre Cube Audio fuldtoner. Noget farvede og med en fokusering på overtoneområdet. Ikke lige mig. Tror afgjort lyden vil blive mere harmonisk i et mindre rum med højttalerne tættere på bagvæggen.

Musikken kom hele tiden fra den nye Holbo pladespiller (kr. 48.000). Den har luft under pladetallerkenen og en luftbåret tangentialarm. Den næsten lydløse pumpe stod på gulvet. Armen var monteret med en Allnic Rose MC pickup (kr. 13.900.-). Noget usædvanlig med deres ”cutting head” magnetsystem. Signalet kørte så videre til en Allnic H-5000 rør RIAA med indbygget MC-trafo (kr. 26.800,-). En meget imponerende RIAA med hele 4 indgange – 2 x MM og 2 x MC. Håber at kunne kigge nærmere på den i løbet af efteråret.

Forforstærkerne var igen fra Allnic – en L-6500 (kr. 55.000) der leverede signalet ud til to mono effektforstærkere med 300B i push-pull kobling. Disse M-2500 forstærkere fra Allnic kan også leveres med andre konfigurationer – f.kes. PX25, hvor de så giver 20 Watt eller KT150 hvor der ydes 100 Watt.

Allnic RIAAAllnic monotrin


Der blev spillet en del musik. Dan lagde ud med Jacob Dinesen. Havde selv medbragt en del plader, bla. Mobile Fidelity udgaven af Dire Straits / Love over Gold. Fink Kim højttalerne leverede et stort åbent lydbillede og der var afgjort dømt MUSIK. Denne opfattelse blev bestyrket efterhånden som vi bevægede os over Jazz (Miles Davis, Ben Webster m.fl.) til Jennifer Warnes og
Diana Krall. Der blev også spillet Mahlers 4. symfoni i en fornem RCA Living Precens presning. Absolut en fornøjelse og højttaler samt anlæg magtede alle musikgenrer.

Lige inden vi sluttede fik jeg også hørt lidt streaming.  Her fra en mindre Project streamer koblet til en Thivan Labs DAC med rør. Absolut acceptabett, men det var lidt urimeligt at sammenligne med den sublime rørbaerede analog lyd, vi lige havde hørt. På den anden side, så var dette set-up i en helt anden prisklasse.

Stort tak til Dan for en super hyggelig eftermiddag, med mange spændende produkter og et pænt udvalg af vinyl. Fik da også lige tilføjet er par tsykket til samlingen samt lånte et par TCI kabler med hjem.

Men inden jeg slutter helt af, skal i ikke snydes for et billede af Dans egen Allnic RIAA. Topmodellen A-8000 med LCR korrektion. Den kører normalt med hans Ikeda 9Gss pickup. Ikke en eneste kondensator i signalvejen - alt sker via transformere. Prisen ligger på niveau med en god dansk familiebil incl. afgifter. Men hvad, det er tilladt at drømme. Hvis pengene ikke rækker, så er der også den "mindre" A-7000 til "kun" kr.- 99.000.-

Allnic A-8000
 

TILBAGE TIL FORSIDEN