Pladespilleren avatar

Pladespilleren.dk 

Sound Society udstilling i Århus 4. og 5. marts 2023

Seneste opdatering 9. marts 2023Hotel Royal

Det var treår siden sidst. Grundet corana blev Sound Society udstillingen aflyst i 2021 og 2022. Nu var døren så igen lukket op på det mondæne Hotel Royal (masser af guld på toiletterne!). Flere udstillere på hver etage og mange der ventede i køen da jeg ankom kl. lidt i 11, Dem der havde købt billetter på nettet kom først - meget rimeligt!

Jeg kan allerede her til start komme med lidt konklusioner. Husk jeg er officielt "gammel sur mand", så det kan være at mine meninger ikke falder i tråd med hvad andre synes. Helt fint med ming - vi er alle forskellige!

Messens dårligste lyd - Cabasse
Messens bedste lyd - Svære at kåre en "vinder", men de nye store Dali Kore imponerede. Topsound og Gryphon var også godkendt..
Mest skuffende lyd -  Børresen, Aavik og Ansuz  - noget usammenhængende begge rum.
Mest for pengene:  Dynaudio og System Audio aktive trådløse højttalere
Bedste pladespiller - tyske Brinkman - imponerende pladespillere.
Bedste hovedtelefoner - HiFi Man Susvara.- fik desværre ingen billeder, var opslugt af musikken!
Lytterum - Royal er et gammelt hotel. Vægge og gulve der spiller med. Ikke optimalt.

Men lad mig uddybe det hele lidt og kigge på nogle billeder.  Jeg kom ikke forbi alle udstillerne. Mange steder var det lukkede demoer og jeg havde ikke tålmodighed til at stå i kø. Derfor hørte jeg desværre ikke Lyngdorft og heller ikke Mark Levinson med JBL Everest. Fik ellers at vide, at lyden var helt OK.

SS - Topsound
SS - Audiocompaniet
Topsounds store anlæg var det frøste jeg lyttede til. Desværre ikke længe nok. Med Audio Research og Wilson Sascha var der meget godt styr på tingene. Kun bassen mudrede lidt. Nok opstilling og det helt umulige lokale.
Hos Audiocompaniet blev der spillet på bla. Copland og Elac højttalere. Her havde man fonuftig valgt at spille på små gode højttlaere, der passede til rummet.  Super god lyd.SS Scan Speak 4 vejs
SS Cabasse
En nye stor Troels Gravesen konstruktion med Scan Speak Elipticor enheder ehle vejen. Bemærk den store 3" mellemtone dome. Jeg kiggede nærmere på den løse enhede og fik en snake med de filinke folk fra Scan Speak. Filosifien bag Eliptor er at mindskre membranopbrydning og resonans, hvilket er lettere i en eliptisk konstruktion hvor afstandene er forksellige.  Systemet spille flot og rent - absolut en fornøjelse og som vanligt en god Troels Gravesen konstruktion.De meget aparte højttalere fra Cabasse. Fuld concentrisk opbyning af enheden. Lyden var mildt sagt meget skuffende. Usammenhængende og buldrende i bunden. Jeg minde de gamle Cabasse i 90'erne som langt bedre højttalere.. 

SS Gryphon
SS - Perlisten
Gryphon spillede på et sæt nye mindre højttalere. Helt uden Duelund komponenter! De spillede fremragende. Igen et st up, der passede til lokalet og som gav et godt inblik i hvad Gryphon står for. Et af de bedste rum Erik fra Scandinavian Audio Systems underholder. De store Perlisten højttalere spillede via MICHI for- og effektstærker.  Der var også et par store Perlisten subs  på. Spillede fint, selv om rummet gik i sving. De to subwoofere var nok sat lidt for højt, hvilket tydeligt kunne høres, når de blev spillet plader.. 
SS - Audio Note
SS - Ortofon
Som vanligt var Audio Notes højttalere placeret i hjørnene. Der blev spillet noget jazz på pladespillen og selv om lyden ikke var absolut neutral, så sad jeg der noget tid og vippede med foden. Meget engagerende lyd.
Fik også en snak med Peter Qvortrup. Desvære kun kort, da det var tæt på lukketid. Fik dog opfremisket lidt gamle minder og hørte igen om Peters filosofer omkrining hifi. "Tunge pladetallerkenen duer ikke!"  Tja.....
Mine efterhånden knapt så gode "venner" hos Ortofon havde igen medbragt den gode gamle Micro DQX 1000.
Der blev spillet på Verismo og Diamant pickupperne. Fik en snak med Anders Bentley, som lovede mig, at NU skulle jeg nok snart få lov til at lytte til en af dere top MC pickupper. Jeg venter spændt, men har ikke de store forventninger. Jo! Har lige hørt fra Ortofon! Mere følger! ....
SS - YG hojttalere
SS .- Monitor Audio
YG med fuldt metalkabinet og alu menbraner. Spillede via et meget dyrt setup. Afgjor en af de bedste oplevelser på udstillingen. Efter at jeg nu selv spiller på metalmembraner er jeg blevet mere hooked på YG'ernes gengivelse. De store Monitor Audio Platinum 3G 300 blev trukket af tp MICHI M8 montrin (1.000 Watt i 8 ohm). Derfra hvor jeg sad var det lidt bulder i bunden, men resten var meget fint. Andre, der havde fået bedre pladster var mere positive, så afgjor rummer der igen spillede ind.  Ellers en flot højttaler til ca. 105.000 for sættet.

SS - System AudioSS - Dynaudio
System Audio havde selfølgelit medragt deres aktive system med "det hele" Det vil sige streaming, indbyggede forstærkere og rumkorrektion.  Jeg kom sidst på dagen, hvor det hele var lidt improviseret. Vi hørte dog systemet med og uden to små subwoofere placeret helt ude i hjørnene. Absolut et kapabelt system, for dem der mere går efter god lyd og udseende end tung hifif. Som vanligt var Ole meget underholdende!Dynaudio Focus 50 er også¨en komplet løsning  med indbygget streaming og forstærkere med rumkorrektion. Alt du behøver er en tablet eller mobil. Lyden var meget sammenhængende hvor jeg sad.  Ret iimponerende lyd for et sæt der kuster ca. 75.000 kroner.

SS KuzmaSS . Brinkman
Den flotte Kuzma med 4-pointarme hos High End Sound. Brinkman pladespilleren imponerer mig mere og mere. De var anvendt flere steder og de vikrer meget solide og gedign. Her et DD drev med egen arm.

SS - Studio Sound MummySS - Technics
De meget specielly Mummy højttalere fra Studio Sound. Bemærk også den store sub. Der stod en mere i den højre side. Fik kun et kort llyt. Speciel lyd med den store waweguide i toppen. Meget dirket og afslørende. Technics stillede op med et komplet anlæg. Her deres top pladespiller med egen arm og DS Audio W3 pickuppen. Samlet pris omkring de 230.000. Dyrt men lækket.  Lyden var OK, men ville gern have hørt det over nogle andre højttalere.


Selv med hele lørdagen til rådighede nåede jeg ikke det hele. De store HiFi Man Susvara hovedtelefoner imponerede med en dedikeret 2 x 20 watt forstærker. Det skal der til, for at drive dem. Men til 52.000 plus forstærker, så er vi også oppe i en pæn pris. Vi fik lov til at løfte på en enkelt af de store basser fra Dali Kore. Nok omkring de 20 kg og meget gedigen. Forstår så bedre, hvordan stortrommen kunne sparke som en hest.

Alt i alt en fin udstilling, der dog var præget af for lidt omhu i opsæntning og dæmpning i rummet. Jeg så ikke nogen dæmpefødder under højttlerne. Det kunne nok have hjulpet noget på at hele gulvet spillede med.
 

TILBAGE TIL UDSTILINGER og BESØG