Pladespilleren avatar

Pladespilleren.dk 

Vinyltræf hos Hernik i Slangerup - den 4. februar 2023 - Elektrostater og en ret irriterende højfrekvent lyd (ikke tinnitus!). 


Seneste opdatering 5. februar 2023I et strålende solsknsvejr mødtes vi i Henriks store lækre hus. Solen generede lidt. Om ikke adet så blev billeder neknapt så gode, som min lille tablet ellers formår det. Asger og jeg ankom 1 time tidligere for at stille pladespilleren op med korrekt RTA og Azimuth. Det drillede lidt, men Asger mente at han var så tæt på sm det er muigt med den ret levende unipivotarm.

Pladespilleren er en VPI Scout monteret med en Soundsmith high output MM (fik ikke lige navnet). Den kører over til en Primare RIAA og derfra videre til den flotte Gryphon forstærker. Der var også CD og streaming, men det springer vi over.

Vinyltraef Martin Logan
Vinyltraef Asger justerer
Et totalt kig ud over Henriks anlæg i det strålende solskin, Det er IKKE  mig der tikke foden op, men flere nadre vippede pænt med til musikken.
Lige inden de andre ankom var Asger i fuld gang med PC og Feickert måleprogram.

Som det næsten er blevet tradition var der kaffe og kage samt et pænt udvalg af kølige drikke. Det hele (næsten) forgik dog pinligt ædru. Det var således ikke derfor vi hele eftermiddagen bliev plaget at en høj hyletone . Vil tro den lå på en 5 - 6 kHz. Nogle af de "ældre" herrer var mindre følsomme, men den var der hele tiden. Vi skiftede det anvendte "kina" Cardas fra pladespiller til RIAA. Jeg havde medbragt et nyindkøbt Cubulus top kabel fra Holland. Det var afgjort bedre, men fjernede ikke  hyletonenn. Senere fandt vi ud at, at det hele skyldtes det lille stik fra armen ned til terminalen. En meget dårlig stelforbindelse. Det var dog ikke sådan lige til at  fixe, så Henrik må sinde den til "lyd doktoren".
j

Vinyltraef VPI Scout
Vinyltraef Primare RIAA
Den lidt uheldige pladespiller der ud over at spille rigtigt godt også leverede den famøse hyletone. Der var også lidt kommentarer omkring tilbagekobling grundet uderlaget. Ma hørte det tydeligt, når nogen gik forbi. Jeg fornemmede også et tydligt bidrag fra bunden, når der blev spillet højt. En dansk RIAA fra PRIMA .. eller er de flyttet til Sverige? . 

Vinyltraef Gryphon
Vinyltraef tre herrer med kaffe
FHenriks flotte Gryphon Callisto 2200 var efter sigende købt brugt hos Lauritz til en helt fantastisk god pris. Hernik var dog noget tavs omkring han valg. Vi så nogle Carda  kina kopier og et Transparent RCA kabel. Højttalerkablerne bemærkede jeg ikke Med Asger i midten snakkes der musik her i den behagelig sofa. Vinyltraef ved bordet
Tubulus Concentur
Der snakkes teknik, musik og meget andet ved spisebordet. Svært, da der blev spillet meget højt. Fik dog en lille højttalersnak og gode enheder fra SB, Purifi og BliesMa. Tubulus Concentur kablert der kom på mellem pladespiller og RIAA. Pris ca. 6.000,- kroner. Se mere her: LINK.

Stor tak til Henrik for solsikin og god forplejning. Håber han får løst problemet med den fæle hyletone, for det hele spillede fakisk rigtigt godt. Endnu er det ikke aftalt, hvem der skal lægge hus til næste gang.

Sidste nyt! Synderen blev fundet. En billig kina omformer (nok switch mode) var årsagen til hylelyden. Uden den - ingen støj!
 

TILBAGE TIL BESØG