Pladespilleren avatar

Pladespilleren.dk 

Vinyltræf hos Frank den 26. juni - Sydsjælland med varme og fuglesang


Seneste opdatering 27. juni 2022Det var en supervarm sommedag da vi drog til det sydligste Sjælland og lyttede til hifi hos Frank. Stuen var varm, så gennemtræk sørgede for lidt luft og fuglesan fra haven. Det forhindrede os dog ikke at nye lyden fra de store Focal Alto Utopia, der blev trukket af et komplet McIntosh anlæg. Jeg så også, at Frank havde Michael Fremers bog om hele Mcintosh historien, så ingen tvivl om, at han er fan af de store sorte apparater med blå VU-metre.

Frankvinyl pladespiller
Frankvinyl tube tre
Et flot eksemaplar af Michell GyroDeck med Reed arm. Armrøret er af en sort ædeltræ - måske bobinga. Frenk husked ikke lig hvad det var. Pickuppen er den kendte og vellydende Ortofon Cadance Bronce. Den hvisde LP var en af de mange mdbragte gode musikindslag. . Et kig lidt tættere på den store McIntosh forforstærker. Som det ses har den indbygget MC/RIAA del. Enddda en vellydende en af slagsen.  

Som det næsten er blevet tradition var der kaffe og kage samt kølige øl på bordet. En Cola havde været rart, men koldt vand fra hanen var nu også fint her i varmen. Stuen har en passende størrelse og der var fint plads til de 8 fremmødte medlemmer. I køkkenet fik jeg også en god højttalersnak. Alt i alt en absolut vellykket søndag eftermiddag hos Frank.
j

Frankviny 2 x TEAC
Frankvinyl der lyttes
To store TEAC spolebåndoptagere stod lige til højre for anlægget. Der var en mere gemt væk i hjørnet. Der var også masser af bånd, endda ½ tommer bånd, som dog ikke kunne afspilles (endnu?) Desværre fik vi ikke højt dem og meget uheldigt vidste jeg ikke de var der, for så kunne jeg have medbragt nogle master optagelser. Der lyttes koncentreret i sofane. De gode pladser lige mindt melle højttalerne. 

Frank sakb lukket
Frank skab aaben
Frank har et nærmest magisk skab. Længe troede jeg og andre, at det vare en integreret forstærker der trak de store Focal højttalere. Men nej - det var det ikke. Bag højttalerne kan man lige skimte det benyttede Nord Ost højttalerkabel.På magisk vis dukkede der endnu mere McIntosh op inde i skabet. En CD-afspiller og den store effekt, der trak højttalerne. Underligt nok var der ikke noget, som blev varmet. Nok ikke rør her - eller?
Franlvinyl sub
Frankvinyl der lyttes 2
Et par subwoofere skjulte sig rundt i stuen. De er koblet delvist i modfase for på denne måde at modvirke krfige rumresonsnaser fra Focal højttalerne. Jeg har oplevet denne løsning før. Har man muligheden for at juste det iner det en god ide. Bassen i rummet var bestemt under god kontrol.Her lidt flre billeder - To deltager til venstre og dagens vært Frank til højre.
Frankvinyl anlaeg betjenes
Frankvinyl reed arm
Efter opsænting af azimut med hjælp fra Feickert Adjust + var der mere styr på sagerne. Nogen nænvt e også en bedre fund. Uanset hvad, så syntes jeg der var rigtig god lyd. Hvis jeg skulle nævne noget så er det skbet, der nok ikke er en optimal placering for pladespiller og elektroni.  Måske dette var medbirkende til en lidt "STOR" lyd på især Leonard Cohen, hvor stemmen plejer at ligge lidt mere bag højttalerne.Den meget fine Reed arm blev med kyndig ekspertise justering ind af Asger. Han havde tidliger kigger på overhang. Men denne eftermiddag benytte vi min medbragte laptop og Feicker Adjust 0 programmet. Det tog lidt tid og der kræver tålmodighed, men var afgjort besværet værd.. Azimut er justering af pickuppens hædinign mod højre og venstre set forfra. En optimering sørgre for bedre kanansepartion.

Enndu engang stort tak til Frank og de øvrige fremmødt. Det var en fornøjelse, at lytte til et meget velspillende anlæg. Kunne ønske lidt mere dybde i lydbilledet, men der skal jo være plads til forbedringer. Hvis andre skulle have spolebåndoptager, så må de megt gerne oplyse det, før mødet. Godt nok er det "vinyltræf", men spolebånd er også analogt!

Nu holder vi en sommerpause og vender tilbage om nogle måneder. Endnu er det ikke aftalt, hvem der skal lægge hus til næste gang.
 

TILBAGE TIL BESØG